zaterdag 14 april 2012

Ook mooie dingen!

Door al het politieke gehannes zou je bijna vergeten dat er ook mooie dingen gebeuren! Betreffende passend onderwijs dus. De Universiteit van Amsterdam, Inholland, Gedragpunt en een aantal besturen voor regulier en/of speciaal onderwijs (Aloysius?) gaan samenwerken. Een project waarbij Zelfcontrole (voor leerlingen met moeilijk gedrag), coachen van leraren (ook d.m.v. SVIB en synchrooncoachen) lijkt heel mooie resultaten op te leveren!
Het resultaat moet zijn een meer evidence-based aanpak van gedragproblematiek, dat betekent: een aanpak die aantoonbaar werkt. Niet alleen gedrag van leerlingen, maar ook gedrag van leraren wordt onder de loep genomen. Da's mooi! Ik heb hier erg veel vertrouwen in. Niet alleen door de opzet, maar vooral ook door het samenwerken van in Nederland belangrijke spelers, met verstand van onderwijs aan leerlingen die een extra steun nodig hebben. De Zelfcontrole trainingen worden nu al gegeven door Gedragpunt en het resultaat is bemoedigend.
He, he.... eindelijk weer eens iets om positief over te schrijven.
Mijn weekend is goed.

1 opmerking:

  1. prima initiatief. Ik denk dat we het bedrijfsleven niet moeten vergeten. We kunnen deze zelfcontrole en coaching ook heel goed aanbieden aan werknemers met gedragsproblemen en de collega's op de werkvloer die er mee worstelen.
    Zo kan het een nog uniekere samenwerking worden!

    Hans ter Braak
    Begeleider en trainer van Gedragpunt

    BeantwoordenVerwijderen