maandag 2 april 2012

Ja, dus, chantage!

Passend Onderwijs gaat in op 1 augustus 2012 en per 2013 verdwijnen vele, vele banen. Naar aanleiding van protesten (expertise verdwijnt, begeleiders werkloos) vertelt de minister aan de 2e Kamer dat er in de schooljaren 2013-2014 en 2014 - 2015 een overgang komt. Zelfs op schrift! De begeleiding zit dan nog een beetje vast aan de begeleiders gedurende twee jaar, zodat die begeleiders niet direct werkeloos worden en ze de expertise kunnen overdragen. Hiervoor sluit ze een akkoord met de vakbonden......
Eh.....laatste berichten:
de minister tekent het akkoord niet voor 5 juni. Wat was er 5 juni ook alweer? O, ja. .... akties vanuit onderwijs.
Dus kan ik alleen maar concluderen dat de minister het op straat zetten van begeleiders, en de overdracht van expertise t.b.v. het gewone onderwijs afhankelijk maakt van de protesten die "het veld" laat horen tegen de bezuinigingen.
Of anders gezegd: "Grote mond? Dan zullen jullie het weten!"
Maar eh.. dat gaat dus zeeer zeeeeeeeeeeeeeeeeer ten koste van de leerlingen en gespecialiseerd personeel. Volgens mij licht ze de Kamer dan ook verkeerd voor, of in ieder geval onvolledig.
En weet de 2e Kamer dit? Meldt mevrouw van Bijsterveldt dit? En welke politicus is slim genoeg om deze chantage over de ruggen van leerlingen te doorzien? Wie stelt vragen in de Kamer? Hoezo: "geleidelijk"? De minister tekent niet voor 5 juni en dat betekent dus weer een golf onzekerheid voor alle scholen, de betreffende begeleiders, ouders en vooral kinderen!

De inzet is : akties op 5 juni? Nou, de minister: dan de beuk erin en per 1 augustus 2013 alle begeleiders op straat (hoezo van werk naar werk) en expertise-overdracht... ach la ma zitte....och... die expertise-overdracht....

En nu ben ik dus benieuwd hoe politici dit oppikken en de minister om opheldering vragen. Is dit wraak, op aandringen van Elias (zie vragen op 8 maart aan de minister)? Angst over de ruggen van vele duizenden specialisten en heeeeeeeeeeel veel kinderen heen?
Dit is echt een politicus onwaardig. Het is je reinste chantage over de rug van kwestbare kinderen heen.
En dan verbaast ze zich over een volle arena?
Is er minstens één politicus die vragen stelt in de 2e Kamer?

Eh... C da?????
Tja......


Geen opmerkingen:

Een reactie posten