dinsdag 10 april 2012

Ben ik nou de enige die het nog snapt?

Jasper van Dijk in de 2e Kamer: OPDC moet sluiten vanwege bezuinigingen. Hoe kan dat minister? Boris deed er nog een schepje bovenop. Nou mag je toch van de oppositie verwachten dat men zich terdege heeft voorbereid. Het was een inkoppertje voor de minister: een OPDC is géén speciaal onderwijs en de bezuinigingen op passend onderwijs zijn nog niet begonnen! De mannen pruttelen nog wat na, maar hebben gewoon ongelijk. Wél is het zo (had dát dan even opgemerkt!) dat het hele passende onderwijs een zootje van het onderwijs maakt:
1. op de ene plek sluit men de deuren van het OPDC omdat men straks vanwege de "verevening" geld moet inleveren (en dat is geen bezuiniging, maar minstens zo erg!). Géén bezuiniging, maar raar schuiven met geld.
2. op de andere plek stopt men het geld wat men krijgt vanwege begeleiding van kinderen (rugzakjes) juist in het OPDC, zodat er meer "speciale plaatsen" komen. Hoezo "integratie"? Van de gewone school-met-rugzakje naar een "tussenvoorziening". Even cynisch: een hele vooruitgang voor de leerling!

Als de politici er al niks meer van snappen, wat moet "het volk" dan nog?
Maar, ik geef wel grif toe...
passend onderwijs...onbegrijpelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten