vrijdag 2 maart 2012

Verevenen

Er blijft nog genoeg geld over voor begeleiden van leerlingen. Aldus de minister Van Bijsterveldt. Hoe kan het dan toch dat al die mensen in het onderwijs "een ramp" zien aankomen?

Het zit em in de snert...

In het oosten van het land is de erwtensoep erg dik. Veel leerlingen die ondersteuning nodig hebben. In het westen veel minder. Dus gaat er naar het oosten veel meer geld. Dat is niet eerlijk, zegt de minister.

Dus gooit ze eerst in de snert in het oosten én westen een litertje water (bezuiniging) en dan maakt ze de snert landelijk even dik.

Gevolg: in het oosten krijgt men wel geld voor ondersteuning, maar vanwege het bewateren van die snert én het "gelijktrekken in het land" komt het onderwijs daar met miljoenen tekort te zitten. Er IS dus in een klap helemaal geen geld meer voor ondersteuning. Erger nog: men moet op het "gewone onderwijs" eerst miljoenen bezuiningen.

Dat raakt dus het gewone onderwijs. De gewone scholen. Ontslag in het gewone onderwijs. En fors! De scholen voor speciaal onderwijs kunnen daar al helemaal inpakken.

Om de snert in het hele land even dik, eh... dun te maken, komen daar scholen met enorme tekorten te zitten. En echt niet alleen in het oosten van het land. Tja, zegt de minister, had je maar niet zoveel geld moeten uitgeven aan die vlekjes, die leerlingen die "zogenaamd" extra hulp nodig hadden.

Je zult maar een erwt zijn in de snert in het oosten.

Uitgekotst.



Peter Mol

Geen opmerkingen:

Een reactie posten