maandag 12 maart 2012

Tumult!

HARDERWIJK - Niet studenten maar minister Marja van Bijsterveldt van onderwijs zelf zorgde voor tumult tijdens de opening van het nieuwe gebouw van het SOMA college in Harderwijk.
Ze mocht een kraan de feesttent uitrijden maar daarbij knalde de bovenkant hard tegen de onderkant van de tent. Gelukkig voor de aanwezigen bleef deze recht overeind staan.


Bovenstaande las ik ergens. De minister ten voeten uit: blij met een "uitje" en ze mocht ook nog iets ludieks doen. De populariteit die haar dat zou opleveren zou lekker meegenomen zijn in deze, voor haar zwarte tijden.
De parallel met passend onderwijs is gauw gemaakt: we hebben iets moois opgebouwd, zelfs een FEEST-tent. Marja komt met goede bedoelingen aan sjeesen en ramt de tent bijna omver. Passend Onderwijs stond bijna in de steigers en ja hoor, Marja ramt het bijna omver door een misrekening: met minder geld kan het ook best! Daar hebben we nu allemaal zo ons best voor gedaan. We hadden iets moois opgebouwd. Nu in één klap: wég goede bedoelingen, wég populariteit, bijna: weg tent! Erger: wég passend onderwijs....

En 's avonds thuis zegt ze waarschijnlijk: "En ik wist toch zó zeker dat het goed zo gaan!"


Een flauw verhaaltje misschien dit keer.
U heeft gelijk. Maar soms heb ik behoefte aan iets luchtigs, om het misbaksel wat passend onderwijs dreigt te worden even te vergeten....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten