maandag 28 mei 2012

We blijven zeer scherp

De druk is van de ketel. "De bezuinigingen" zijn ingetrokken. Maar het is zeker geen reden om nu in te dutten, want hoe zit het met:

1. die 870 miljoen die in het lente-akkoord staat als bezuiniging op zorg/ onderwijs? Daar staan wél handtekeningen onder! Gewoon dus even "rust" en straks begint de ellende weer? Alleen door andere ministers?

2. de afgeschafte groeiregeling speciaal onderwijs? De instroom van leerlingen tussen 1 oktober en 16 januari mag nog steeds niet meegeteld worden, waardoor er minder formatie voor personeel is in het jaar daarna. Nergens lees ik dat deze maatregel is ingetrokken. Toch ontslagen?

3. de overheveling van REC-gelden naar de MBO's? Als door gaat, kost dat alsnog banen! De MBO's hebben immers al te maken met forse bezuinigingen.

4. de verevening? In bepaalde delen van het land moet er flink veel geld ingeleverd worden in onderwijs. In andere delen komt er geld bij. Je zal maar werk hebben in de gebieden waar zeer veel geld verdwijnt. Dááááág baan en zorg voor leerlingen!

Met andere woorden: ik hoop van harte dat in de beloofde brief van de minister helderheid wordt verschaft. Want we blijven scherp! Er is even rust "onder het volk", maar het licht staat echt nog steeds niet op groen.
We gaan nog niet slapen, met beide ogen dicht


Geen opmerkingen:

Een reactie posten