woensdag 16 mei 2012

Dit kán toch niet!

Ik schreef er eerder over: de verevening. Er zijn delen in het land waar méér geld voor ondersteuning/ zorg in het onderwijs wordt gebruikt dan in andere delen van het land. Het ministerie snapt niet waarom dat zo is. Waarom zouden er in Drente meer leerlingen met problemen wonen dan in Zuid-Holland? Geen idee.
Dús krijgt Drente straks minder zorggeld en Zuid-Holland wat meer. Gelijktrekken die handel! Dat is verevenen. Dat kán toch niet, brullen we met z'n allen. Alleen de gebieden waar er wat meer geld komt, brullen minder hard. Maar gebruld wordt er. Ja, ja, we weten wel wat de beleidsmakers fout doen. Gelukkig mogen "we" straks zelf beleid maken...

Vandaag was ik bij een bijeenkomst met enkele samenwerkingsverbanden en directeuren/ intern begeleiders. De coördinator legde uit dat het geld van de rugzakjes dat nu nog naar de scholen gaat, straks naar het samenwerkingsverband gaat. "En dan gaan we het eerlijk verdelen", zei hij. "Ja maar, nu krijg ik meer, omdat ik meer zorgleerlingen heb en straks dus evenveel als de school verderop? ", vroeg een directeur. "Tja, we gaan dat gelijk trekken. Het kan toch niet zo zijn dat de ene school meer geld krijgt dan de andere school? Het is niet te verklaren waarom u meer zorgleerlingen heeft", antwoordde de coördinator...., "maar we doen dat geleidelijk aan hoor, niet in één klap".

Er wordt nog steeds gebruld. Maar nu door de directeuren, intern begeleiders en leraren op de scholen. Alleen wat minder gebrul op de scholen die wat méér krijgen.....

Ik ben blij met het uitstel van de invoering van passend onderwijs. Dan is er in ieder geval wat meer tijd om het beter te doen dan de beleidsmakers. Want dit kán toch niet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten